Almdorp Königsleiten

Königsleiten is een gezellig Almdorp, zonnig en sneeuwzeker op 1600 meter hoogte. Het dorp bestaat uit meerdere grote hotels, maar is bij veel wintersporters bekend om de prachtige pitoreske chalets en appartementen aan de piste. Het dorp is een echt familie dorp. Kinderen (en volwassenen) kunnen na het sluiten van de liften lekker sleeën op de oefenweide die centraal in het dorp ligt.

Er zijn genoeg restaurants, cafés en bars om gezellig te eten, drinken en feesten. De leukste hutten voor de Après-ski zijn Hannes-Alm en de King's bar. Hannes-Alm zit vlak boven de Dorfbahn en is tot 20:00 uur erg gezellig. Daarna kun je terecht in de K1 of de King's bar tot in de kleine uurtjes. Mocht u hier geen zin in hebben dan kunt u terecht op 1 van de vele terassen om in alle rust tegenieten van een drankje na het skiën.

Vanuit de Après-ski een hapje eten is geen probleem. Binnen een paar minuten lopen vind u diverse restaurants. Aanraders zijn de Ursprung, Sterngucker en Alpenwelt Resort. Bij de Alpenwelt Resort kunt u ook terecht voor pizza's en pasta's. Verder is er in Königsleiten een prima supermarkt. Voor Ski/snowboard uitrustingen zijn er meerdere sportwinkels aanwezig waar u terecht kunt. Voor Ski en Snowboard lessen zijn er 2 skischolen met vooral nederlandse leraren.

Nieuws

Winterseizoen 2022/2023

Is het, i.v.m. Covid-19, niet veilig of toegestaan om naar Königsleiten af te reizen dan kunt u kosteloos annuleren of omboeken naar volgend jaar.

Website aangepast

Boeken voor winter seizoen 2023/2024 is mogelijk vanaf April 2023

Laatste Nieuws

De winter is terug in Königsleiten.

Foto's Königsleiten